En tidsresa till vikingatiden

Här gör vi en tidsresa bakåt i tiden och tittar lite på hur liv och död tedde sig för mer än tusen år sedan, sedan järnålder som i Sverige oftast benämns vikingatiden. Hur kan gravar berätta om vad folk trodde och tänkte?

Detta blir en kulturvandring för alla. Inga förkunskaper krävs. Vi går tillsammans igenom vad man kan se och vad man kan gissa sig till utifrån det. Hur såg landskapet ut på den tiden, vad levde man av, hur bodde man, var bodde man? Tillsammans skapar vi en saga/historia om de människor som bodde här då.

Vi åker även vidare till några andra gravfält i närheten och avslutar vid Äng inne i Ed. Det blir kort och enkel vandring, sammanlagt max 2 km. Lättgången vandring – men ej lämplig för barnvagn.

Ta gärna med en stol/pall/sittunderlag så att du kan sitta bekvämt när vi skapar vår saga/historia om de som ligger begravda här. Kläder efter väder och matsäck för en fikarast. Det är alltid bra att även ha med sig lite extra vatten. Sköna, gärna vattentäta, skor/kängor är alltid bra att ha på sig när man är ute och går.

Sammarrangemang med Dalskogs tennisklubb och byalag.

Samlingsplats: Hindalebyns gravfälts parkering längs med väg 166 ca 4 km sydost om Ed (https://goo.gl/maps/FQEDYmWp7E7FvFG17).

Svårighetsgrad: Lätt.

Föranmälan: till guiden Helena Sellering på telefon: 0708-60 29 13 via sms eller samtal. Max 20 deltagare.