Kultur, ö-liv och Klingkyrka

Klingkyrka. Foto: Anette Bargel, Salta guiden.

Vi börjar med skärgårdstur från Lysekil ut till ön dryga 30 minuter, med ideella turbåten Harry med tändkulemotor. Stora Kornö är en uppskattad ö utanför Lysekil som ägs av öborna. Här kan man uppleva ett genuint ösamhälle, ett marint kulturlandskap och intressant geologi. Vi får en guidad promenad i samhället och vandrar sedan på ön. Vi besöker Klingkyrka, som är en intressant ”grotta” bildad av inlandsisen. Vi undersöker musslor, snäckor och tång. Vi ser vackra vyer ut mot skärgård och horisont, och upplever också lummig grönska, flora och skärgårdshus. Guiden är uppvuxen i Lysekil, är hemtam på ön och är auktoriserad Bohuslänguide. Båten är bokad för oss, så kom i tid för avgång. Vi vandrar 3-4 km totalt, i mestadels lätt terräng. Vi ska över rullstenar på ett ställe.

Båttransport: 165 kr/person, betalas vid bokningen.

Ta med: din biljett (i telefonen eller som utskrivet papper, visas för guiden vid ombordstigning), matsäck med lunch och dryck, och en vindtät jacka. Gärna badkläder, vi gör ett badstopp.

Samlingsplats: Anderssons kaj, Lysekil (https://goo.gl/maps/aEf6exnFGqpk286aA). Närmsta hållplats strax intill, heter Södra hamnen. Var på plats 09.30 för ombordstigning. Parkering finns längs kajen eller på Rosvikstorg. Utgå från att det är betalparkering.

Svårighetsgrad: Medel.

Föranmälan: läs mer och boka din plats här: https://bit.ly/3cHD8CC, senast 31 juli. Bindande bokning p.g.a. båthyra. Max 30 deltagare.