Tidsresa i Valbodalen

Vi börjar denna dag uppe på Ättehögskullen där den ståtliga Håvesten står som ett monument ut över bygden. Vi går runt i sakta mak och kollar på de olika typer av gravar som finns här och funderar på varför de ser så olika ut. Vad kan gravfälten berätta om de människor som bodde här för ca 2000 år sedan?

Sen åker vi vidare tillsammans till några fler gravfält i området och tittar på likheter och olikheter som finns på de olika gravfälten.

Vi avslutar på gravfältet vid Ödeborgs Fornsal i Ödeborg kl 14 och då finns det möjlighet att gå in i fornsalen och titta på en del av de saker vi har pratat om under dagen. Entrén där är 30 kr/person. En riktig pärla som är väl värt ett besök! De har inga fasta öppettider så passa på nu när du har chansen denna dag!

Kläder efter väder, ta med något att sitta på och matsäck för en fikarast. Det är alltid bra att även ha med sig lite extra vatten. Sköna, gärna vattentäta skor/kängor rekommenderas.

Medelsvår vandring – men ej lämplig för barnvagn. Längd max 2-3 km. Det är en väldigt brant backe upp till Ättehögskullen, i övrigt lätt vandring.

Samarrangemang med Dalskogs tennisklubb och byalag

Samlingsplats: Parkeringen vid Ättehögskullen. Ligger vid väg 172 på öster sida och skyltat som gravfält (https://goo.gl/maps/cjQz1QhDzAMERruf9).

Svårighetsgrad: Krävande.

Föranmälan: Information om hur du föranmäler dig kommer den 3e maj.