Upplev Vättlefjälls natur med kajak

Det finns tre starttider under dagen: kl 12:30 – 14:30, 15:00 – 17:00, 17:30 – 19:30

Foto: Mikael Hjertquist, NyResurs.

En 1,5 timmes tur som ger möjlighet att uppleva naturen och frihetskänslan i kajaken för dig som är beroende av hjälpmedel för att ta dig fram.

Tillsammans med Björn från Flatökajak upptäcker du Vättlefjäll från Surtesjön. Medan du njuter av den vackra naturen får du höra och lära dig om Vättlefjäll och de ätliga vilda växter som växer längs Surtesjöns strandkant.

Björn är paddlingsinstruktör och har mångårig erfarenhet av att leda kajakturer för alla med funktionsvariationer samt av att anpassa paddlingstekniken efter deltagarnas förmåga.

Tillgänglighet och vem kan vara med:

Vi har två dubbelkajaker med specialsitsar för dig med begränsad bålstabilitet. Även du som har begränsad armfunktion är välkommen. Hör av dig till Björn på 0733-72 14 02 om du har frågor när det gäller funktionsbegränsningar så skall vi ta hand om dig på bästa sätt.

Alla kajaker har en extremt bra grundstabilitet så du kommer att kunna känna dig trygg från första paddeltaget. Vi kommer att paddla nära land under hela turen samt ha en sit on top-kajak som livflotte och följekajak om någon mot all förmodan skulle gå runt och ramla i vattnet. Skor och kläder anpassade efter väder. Tag med klädombyte ifall det skulle bli ett ofrivilligt dopp i samband med urstigning. Tänk på att ha med en vattentät påse för dina värdesaker eller annat som inte ska bli blött.

Det går bra att ha ombyte, rullstolen och/eller andra hjälpmedel kvar vid Bryggan. Det kommer att finnas en person som vaktar på plats medan du paddlar.

Hund: Liten hund kan följa med i kajaken

Vägens tillgänglighet: Vägen från parkeringsplatsen till Kanotbryggan är en plan grusväg.

Fika: Ingår ej i turen men det går bra att ta med egen fika och avsluta men en fika vid kanotbryggan

Samlingsplats: Kanotbryggan Toleredssjön (Surtesjön) (https://goo.gl/maps/HkhXGdQyPKF8aFBv7)

Svårighetsgrad: Lätt. Ingen paddelvana krävs. Du kommer att få en kort grundkurs i paddlingsteknik vid ankomsten.

Föranmälan: Du anmäler ditt intresse genom att mejla till ulla@tikitut.se senast 1 augusti. Ange hur många du anmäler. Vi delar in er i tre paddelgrupper och skickar ut ett mejl med din starttid efter den 1 augusti. Max 21 deltagare (7 per starttid).