vks-logo-400x200

Naturvårdare sökes!

Västkuststiftelsen arbetar med naturvård, friluftsliv, strandstädning, utveckling av leder och guidade vandringar. Sammanlagt förvaltar vi 280 naturreservat, samordnar arbetet med ett tiotal regionala leder för vandring och cykel och samordnar även strandstädning längs västkusten. Vårt uppdrag är att skydda känsliga naturområden, stimulera biologisk mångfald och skapa förutsättningar för och inspirera till fina friluftsupplevelser. Vi är idag ungefär 30 kollegor med ett brinnande natur- och friluftsintresse.

En av våra medarbetare slutar inom kort. Därför letar vi efter dig!

Du är troligen biolog med naturvårdsinriktning, men kan ha annan bakgrund om vi bedömer den likvärdig. Du har några års arbetslivserfarenhet, gärna i naturvårdsbranschen. Vi är ute efter dig som brinner för att ta hand om skyddad natur och gillar att vandra, cykla eller bara vara ute. Du förstår samband i naturen och vet hur man hanterar en motorsåg (motorsågskörkort AB och gärna C). Du kan hantera fyrhjuling och/eller traktor och tänker att det vore kul att lära dig att köra slåtterredskap.

Du kommer att få ansvar för ett tjugotal naturreservat i Stenungsund, Uddevalla, Lilla Edet, Tjörn och Orust, men kommer också att jobba tillsammans med dina kollegor över stora delar av Västsverige. Troligen bor och utgår du från Uddevalla/Trollhättan/Vänersborg eller aningen mer söderut.

Du ingår i ett team som du planerar arbeten ihop med. Du gör en del jobb på egen hand och andra i grupp med kollegor. Du träffar entreprenörer som vi anlitar, lantbrukare som har sina djur i reservat och besökare ute i naturen. Du kan prata med folk helt enkelt. Även om det inte är huvuduppgiften är du hemma i den digitala världen och känner dig bekväm i att bekanta dig med nya system. Du är helt ok på att uttrycka dig i tal och skrift. Ditt arbete kommer, som du förstår, att vara både vid skrivbordet och ute i fält.

Du är passionerad i det du gör, gillar att ha många bollar i luften samtidigt och trivs med ett högt tempo.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med början så snart som möjligt.

Vad säger du? Är det du?
Eller känner du någon som du tror är rätt som du vill tipsa?

Sök så snart som möjligt och senast 11 juni. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt tidigare än sista ansökningsdatum.

Skicka in din ansökan till ansokan@vastkuststiftelsen.se.